Regels & Weetjes / Registreren
Registreren
Wordt nu lid!


Registreer je nu in 4 simpele stappen. Door je te registreren bij Jong&Moeder kun je meekletsen op het Jong&Moeder forum en worden bepaalde features mogelijk zoals het gebruik maken van de kalender, banners ed. Je moet echter wel actief blijven op het Jong&Moeder forum.
Stap 1. Lees de voorwaarden en regels
Algemeen

Doelgroep
Op het BabyNatuurlijkforum zijn alle ouders en deskundigen welkom die geïnteresseerd zijn in de natuurlijke manieren van verzorgen en opvoeden. Uiteraard zal de een dat anders aanpakken dan de ander, maar de insteek is het uitwisselen van informatie en ervaringen.

Privacy
Alles wat op het forum gezet wordt, moet binnen het forum blijven. Pas na nadrukkelijke toestemming van alle partijen, mag iets openbaar gemaakt worden. Houd ook pb'tjes privé, ze heten niet voor niets privé-berichten.

Twijfels & vragen
Als je twijfelt of iets mag, hoe iets moet, of heb je andere bestuurlijke vragen, neem dan eerst de moeite om nogmaals de regels door te lezen, lees de FAQ of gebruik de zoekfunctie. Kom je na deze handelingen er nog niet uit, stuur dan een pb naar een beheerder.

Je account

Stel jezelf voor
Voorstellen gaat automatisch bij het registreren en je voorstelbericht komt direct op het forum bij 'voorstellen' te staan. Wanneer een van de beheerders je berichtje heeft gelezen, zul je toegelaten worden naar de rest van het forum.

Non-actief
BabyNatuurlijk is niet alleen een plaats geworden voor enkel informatie-uitwisseling, maar ook een plek waar steeds meer persoonlijke berichten voorbij komen. Vandaar dat we verwachten dat degenen die meelezen, ook meeschrijven. Dit houden we dan ook bij. Wanneer je wel meeleest en niet meeschrijft, zul je een verzoek krijgen om gezellig mee doen. Wanneer het bij meelezen blijft zal het account op non-actief gaan.
Gebruikers die 6 maanden niet ingelogd zijn, worden ook op non-actief gezet.

Accounts verwijderen
Accounts die 3 maanden op non-actief staan worden verwijderd. Zo blijft de ledenlijst overzichtelijk.

Leesbaarheid

Houd topics on-topic
Natuurlijk is het fijner om lekker weg te kletsen, maar open dan even een nieuw topic. Dit scheelt ons een hoop splitsen.

Duidelijke topictitels
Heb je een vraag stel deze dan al in de titel. Dus niet als titel: vraagje…

Het taalgebruik
Let op je taalgebruik. We snappen dat het makkelijker en sneller is om dingen af te korten en samen te trekken, maar dat doet afbreuk aan de leesbaarheid. Dus ook géén SMStaal.
Let ook op overmatig hoofdletter en/of leestekengebruik: liever niet: IK BEN VERLIEFD!!!!!??????? Maar: Ik ben verliefd! Begin zinnen met een hoofdletter, dit leest een stuk makkelijker en gebruik komma's en punten.

Berichten wijzigen
Wanneer je een bericht wijzigt, komt dit rechtsboven het bericht te staan. Admins kunnen het oude bericht nog lezen. Wanneer deze wijziging meer omvat dan slechts een spellings-, typ- of grammaticafout verbeteren, wordt het op prijs gesteld wanneer je erbij vermeld waarom je het gewijzigd hebt. Probeer altijd te voorkomen dat de context verandert. De admins behouden zich het recht voor de wijziging ongedaan te maken.

Afbeeldingen plaatsen
Het is in principe vrij om afbeeldingen te plaatsen op het forum, maar houdt in de gaten dat dit niet te pas en te onpas gebeurt. Afbeeldingen ter illustratie zijn altijd prima, en fototopics zijn leuk. Eigen smilies worden oogluikend toegestaan.

Omgang

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet
Als iedereen dit in z´n achterhoofd houdt, is de rest van de regels overbodig. Respecteer anderen en laat ze in hun waarde.

Net taalgebruik
We waarderen het wanneer taalgebruik beleefd is, niet alleen richting mede-leden, maar ook jegens personen of groeperingen buiten het forum. Schelden is een voorbeeld van niet-beleefd taalgebruik. Is er een post die jou een beetje in het verkeerde keelgat schiet, vraag de desbetreffende persoon dan om opheldering op een nette manier via een privé bericht.

Onwaarheden
Wanneer je vermoedt dat iemand onwaarheden verkondigt, maak dit dan niet openbaar op het forum, maar stuur dan een pb naar een beheerder.

Discriminatie en racisme
Beide zijn absoluut uit ten boze. Niet alleen het discrimineren en racistisch uiten naar etnische minderheden, maar in alle opzichten.

Alarmbel

Gebruik
Het is voor de admins en moderators onmogelijk om elk onderwerp op het forum te volgen. Derhalve is er de mogelijkheid voor leden om op de alarmbel te drukken wanneer je van mening bent dat een admin dat onderwerp, en specifiek dat bericht moet lezen.
De alarmbel is bedoelt om berichten te rapporteren die op een of andere manier niet in lijn zijn met de gedragscode van BabyNatuurlijk. Ook wanneer je een topic graag gesplitst ziet, kun je via de alarmbel de admins op het topic wijzen. Plaats in zo'n geval in het topic zelf een bericht dat het misschien zinvol is om het topic te splitsen, en druk vervolgens op de bel.

Niet gebruiken indien:
Wanneer een admin reeds heeft gereageerd op een onderwerp dat niet correct verloopt is het niet zinvol en dus ook niet toegestaan om op de alarmbel te drukken. Gebruik verder je gezonde verstand bij het gebruik. Het is ter beoordeling aan de admins of een bel wel of niet gegrond is.


Door dit vakje aan te vinken, verklaar je kennis te hebben genomen van het reglement en sta je in voor de consequenties die het niet naleven van de regels met zich mee brengt.
Stap 2. Vul je gegevens in
Gebruikersnaam:
Email adres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
0.55021691322327 / BabyNatuurlijk.nl / ©2006 ZenO / Top