Regels & Weetjes / Registreren
Regels & Weetjes
Wat zijn de regels?
Mijn 'ongelezen berichten' blijven ongelezen
Ik ben geregistreerd, waarom kan ik niet inloggen?
Ik was in het verleden geregistreerd, waarom kan ik niet meer inloggen?
Hoe plaats ik een plaatje bij mijn naam (avatar)?
Wat is toegestaan als handtekening?
Wat is de buddylijst?
Wat kunnen gasten zien?
Wat zijn rangen?
Mijn wachtwoord is onjuist, wat kan ik doen?
Mag ik links plaatsen?
Wie zijn de beheerders?

Wat zijn de regels?
==================

Algemeen

Doelgroep
Op het BabyNatuurlijkforum zijn alle ouders en deskundigen welkom die geïnteresseerd zijn in de natuurlijke manieren van verzorgen en opvoeden. Uiteraard zal de een dat anders aanpakken dan de ander, maar de insteek is het uitwisselen van informatie en ervaringen.

Privacy
Alles wat op het forum gezet wordt, moet binnen het forum blijven. Pas na nadrukkelijke toestemming van alle partijen, mag iets openbaar gemaakt worden. Houd ook pb'tjes privé, ze heten niet voor niets privé-berichten.

Twijfels & vragen
Als je twijfelt of iets mag, hoe iets moet, of heb je andere bestuurlijke vragen, neem dan eerst de moeite om nogmaals de regels door te lezen, lees de FAQ of gebruik de zoekfunctie. Kom je na deze handelingen er nog niet uit, stuur dan een pb naar een beheerder.

Je account

Stel jezelf voor
Voorstellen gaat automatisch bij het registreren en je voorstelbericht komt direct op het forum bij 'voorstellen' te staan. Wanneer een van de beheerders je berichtje heeft gelezen, zul je toegelaten worden naar de rest van het forum.

Non-actief
BabyNatuurlijk is niet alleen een plaats geworden voor enkel informatie-uitwisseling, maar ook een plek waar steeds meer persoonlijke berichten voorbij komen. Vandaar dat we verwachten dat degenen die meelezen, ook meeschrijven. Dit houden we dan ook bij. Wanneer je wel meeleest en niet meeschrijft, zul je een verzoek krijgen om gezellig mee doen. Wanneer het bij meelezen blijft zal het account op non-actief gaan.
Gebruikers die 6 maanden niet ingelogd zijn, worden ook op non-actief gezet.

Accounts verwijderen
Accounts die 3 maanden op non-actief staan worden verwijderd. Zo blijft de ledenlijst overzichtelijk.

Leesbaarheid

Houd topics on-topic
Natuurlijk is het fijner om lekker weg te kletsen, maar open dan even een nieuw topic. Dit scheelt ons een hoop splitsen.

Duidelijke topictitels
Heb je een vraag stel deze dan al in de titel. Dus niet als titel: vraagje…

Het taalgebruik
Let op je taalgebruik. We snappen dat het makkelijker en sneller is om dingen af te korten en samen te trekken, maar dat doet afbreuk aan de leesbaarheid. Dus ook géén SMStaal.
Let ook op overmatig hoofdletter en/of leestekengebruik: liever niet: IK BEN VERLIEFD!!!!!??????? Maar: Ik ben verliefd! Begin zinnen met een hoofdletter, dit leest een stuk makkelijker en gebruik komma's en punten.

Berichten wijzigen
Wanneer je een bericht wijzigt, komt dit rechtsboven het bericht te staan. Admins kunnen het oude bericht nog lezen. Wanneer deze wijziging meer omvat dan slechts een spellings-, typ- of grammaticafout verbeteren, wordt het op prijs gesteld wanneer je erbij vermeld waarom je het gewijzigd hebt. Probeer altijd te voorkomen dat de context verandert. De admins behouden zich het recht voor de wijziging ongedaan te maken.

Afbeeldingen plaatsen
Het is in principe vrij om afbeeldingen te plaatsen op het forum, maar houdt in de gaten dat dit niet te pas en te onpas gebeurt. Afbeeldingen ter illustratie zijn altijd prima, en fototopics zijn leuk. Eigen smilies worden oogluikend toegestaan.

Omgang

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet
Als iedereen dit in z´n achterhoofd houdt, is de rest van de regels overbodig. Respecteer anderen en laat ze in hun waarde.

Net taalgebruik
We waarderen het wanneer taalgebruik beleefd is, niet alleen richting mede-leden, maar ook jegens personen of groeperingen buiten het forum. Schelden is een voorbeeld van niet-beleefd taalgebruik. Is er een post die jou een beetje in het verkeerde keelgat schiet, vraag de desbetreffende persoon dan om opheldering op een nette manier via een privé bericht.

Onwaarheden
Wanneer je vermoedt dat iemand onwaarheden verkondigt, maak dit dan niet openbaar op het forum, maar stuur dan een pb naar een beheerder.

Discriminatie en racisme
Beide zijn absoluut uit ten boze. Niet alleen het discrimineren en racistisch uiten naar etnische minderheden, maar in alle opzichten.

Alarmbel

Gebruik
Het is voor de admins en moderators onmogelijk om elk onderwerp op het forum te volgen. Derhalve is er de mogelijkheid voor leden om op de alarmbel te drukken wanneer je van mening bent dat een admin dat onderwerp, en specifiek dat bericht moet lezen.
De alarmbel is bedoelt om berichten te rapporteren die op een of andere manier niet in lijn zijn met de gedragscode van BabyNatuurlijk. Ook wanneer je een topic graag gesplitst ziet, kun je via de alarmbel de admins op het topic wijzen. Plaats in zo'n geval in het topic zelf een bericht dat het misschien zinvol is om het topic te splitsen, en druk vervolgens op de bel.

Niet gebruiken indien:
Wanneer een admin reeds heeft gereageerd op een onderwerp dat niet correct verloopt is het niet zinvol en dus ook niet toegestaan om op de alarmbel te drukken. Gebruik verder je gezonde verstand bij het gebruik. Het is ter beoordeling aan de admins of een bel wel of niet gegrond is.

===================

Mijn 'ongelezen berichten' blijven ongelezen
Een onderwerp blijft ongelezen staan zolang je nog niet alle berichten erin hebt gelezen. Het kan voorkomen dat je wel de berichten op de laatste pagina hebt gelezen, maar dat er op een eerdere pagina nog een bericht staat dat je niet hebt gelezen. Wens je niet iedere pagina te bekijken, maak dan gebruik van de 'markeer onderwerp als gelezen'-link.

Het is ook mogelijk om in je profiel te kiezen om de berichten sinds laatste bezoek als vetgedrukt te markeren.

Ik ben geregistreerd, waarom kan ik niet inloggen?
Waarschijnlijk is je account nog niet geactiveerd. Dit kun je zelf doen door op de link te klikken die je per email hebt ontvangen tijdens het registreren. Geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met de webmaster.

Ook is het mogelijk dat je op non-actief gezet bent. Bijvoorbeeld wanneer je langer dan een half jaar niet actief bent geweest. Hieraan gaat altijd een mail vooraf. Is dit niet het geval, wacht dan eerst bericht af van de admins. Wanneer zij geen contact met jou opnemen, dan kun je een pb sturen naar het BabyNatuurlijkaccount.

Ik was in het verleden geregistreerd, waarom kan ik niet meer inloggen?
Onze ledenlijst wordt regelmatig opgeschoond. In ons reglement is dan ook opgenomen dat je op non-actief wordt gezet wanneer je langer dan zes maanden (zonder opgaaf van reden) geen berichten hebt geplaatst. Hierover ontvang je bericht via het emailadres dat je zelf opgeeft bij registratie. Na een periode van 3 maanden non-actief wordt het account verwijderd. Je kunt je uiteraard opnieuw aanmelden.

Hoe plaats ik een plaatje bij mijn naam (avatar)?
Deze zogeheten avatar kun je toevoegen in je profiel. Je kiest een plaatje van je computer met als uitgang .jpg. De grootte van je avatar wordt automatisch aangepast aan de instellingen van dit forum.

Wat is toegestaan als handtekening?
Algemeen
Je kunt je handtekening invoegen en aanpassen in je profiel door een tekst te plaatsen in het daarvoor aangewezen tekstvak. Het is toegestaan om in je handtekening opmaakcodes te gebruiken, zoals bij het plaatsen van berichten in dit forum.

Banners en plaatjes
Het is niet toegestaan om banners en andere plaatjes in je handtekening te zetten.
Andere plaatjes en banners kun je plaatsen in het daarvoor bestemde veld in je profiel. Wanneer men met de muis over je naam beweegt dan komen de banners vanzelf in beeld. Hier mag je zoveel banners plaatjes als je wilt.
Je handtekening mag niet langer zijn dan 3 regels.

Wat is de buddylijst?
De buddylijst is een mogelijkheid om persoonlijke dingen op het forum te zetten, zonder dat iedereen dit kan lezen. Jij kan zelf bepalen wie het wel en niet kan lezen. Dit doe je door buddy's toe te voegen aan je lijst. Het toevoegen aan de lijst gebeurt eenzijdig, je wordt niet automatisch toegevoegd aan de lijst van de ander. Let op! Het is voor de beheerders ook mogelijk om je buddy-gegevens te bekijken, maar niet om wijzigingen in je lijst aan te brengen.

Wat kunnen gasten zien?
Log jezelf uit en probeer het uit.

Gasten zien alle categoriën van het forum staan, op de categoriën van het privé deel na. Ze kunnen echter alleen in de categoriën onder 'BabyNatuurlijk -openbaar'. De onderwerpen en berichten die daar staan zijn dus te lezen voor gasten.

Gasten kunnen geen profielinformatie zien. Alleen de gebruikersnaam is zichtbaar. Ook de banners en de handtekening zijn niet zichtbaar.

Wat zijn rangen?
Aan de rang kan je zien of iemand al lang mee post of net komt kijken. De rangen zijn als volgt:

Berichten Rank Actie
0 > Muurbloempje
50 > Groen blaadje
100 > In de knop
200 > Opgebloeid
400 > Spring in het veld
800 > Voeten in de aarde
1500 > Wijze eik

Als je een expertise hebt op een gebied gelieerd aan een BabyNatuurlijk-onderwerp, kun je een speciale rank aanvragen. Denk aan 'Borstvoedingsdeskundige als je opgeleid bent bij de VBN of 'Katoenen luierspecialist' als je luierconsulent bent.

Mijn wachtwoord is onjuist, wat kan ik doen?
Wanneer je bij het inloggen stuit op het probleem 'gebruikersnaam of wachtwoord onjuist' en je denk heeeeel zeker te weten dat je het goed intypt, ga dan ook na of je wel hoofdletters typt waar die horen. Je gebruikersnaam én wachtwoord zijn dus hoofdlettergevoelig!

Mag ik links plaatsen?
Links plaatsen zijn binnen de regels van de nederlandse wetgeving toegestaan. Mocht de inhoud van de link expliciete inhoud hebben, dan wordt het op prijs gesteld dat dit erbij vermeld worden. Dit in verband met over schouder of op schoot meekijkende kinderen.

Links voor eigen websites zijn toegestaan, mits het geen spammen wordt.Wie zijn de beheerders?
Het BabyNatuurlijkteam bestaat uit drie dames die elkaar via andere fora hebben leren kennen en inmiddels bevriend zijn geraakt.

Jannie is moeder van Tijn (01/04) en Jurre (12/05) en het creatieve brein achter BabyNatuurlijk. Sinds 2007 studeert ze visuele communicatie. Haar spaarzame vrije tijd brengt ze graag al forummend, naaiend en grafisch ontwerpend door. De laatste jaren ontpopt ze zich als heus katoenen luiers en draagdoekkenner. Ook (lang)voeden en andere BabyNatuurlijkonderwerpen zijn haar niet vreemd, dus Jannie informeert hier andere ouders graag over.

Kim heeft drie kinderen, twee kleuters en een peuter. Tegenwoordig is ze thuisblijfmoeder en gastouder, maar voor die tijd heeft ze pedagogiek gestudeerd en wil ze zich gaan specialiseren in orthopedagogiek. Haar twee kleuters gaan naar de vrije school, dochter gaat binnenkort naar de vrije peuterspeelzaal. Verder doet Kim mee aan het project Spel aan huis waarin ze gezinnen met een taal-, en ontwikkelingsachterstand begeleidt in het spel met hun kind. Alle drie de kinderen hebben genoten van de borstvoeding en katoenen luiers gebruikt, waar ook Kim steeds meer van te weten is gekomen. Dochter vindt het nog steeds heerlijk om in de draagdoek te zitten en ook Kim geniet daar van. Verder zou ze het liefst het hele jaar op fietsvakantie zijn, maar maakt vooralsnog haar stad onveilig met de fietskar.

Sandii, moeder van de kleine Ninthe (10/07) is afgestudeerd als lerares basisonderwijs aan de pabo. Ze heeft een tijdje een webwinkel met mens- en milieuverantwoorde kraammanden gehad en interesseert zich voor duurzame consumptie. Verder vindt ze het leuk om teksten te schrijven en zich bezig te houden met taal. Ninthe krijgt eten a la Rapley, maar drinkt voornamelijk uit de borst. Sandii is vrij nieuw in babyland, hoewel ze een lange voorbereidingstijd heeft gehad, en vindt het leuk om van alles te weten over katoenen luiers en draagdoeken. Ze woont met haar man, dochter en twee katten in een woongroep in Noord-Holland. Haar functie op het forum is het aansporen van de rest. Sommige mensen noemen het zeuren, andere enthousiasme...

0.19332599639893 / BabyNatuurlijk.nl / ©2006 ZenO / Top